Itineraris

ITINERARI  1200m i Popular

Sortim del poble de Bagergue i recorrem, a peu, la pista forestal que porta fins al Pla dera Ribèra. En aquest punt es donara la sortida, arribem fins a la Borda dera Lana, encara resseguint pista forestal. A la borda abandonem la pista i anem tallant curves per guanyar altura fins a la Cabana de Moredo (1.800m).Continuem una mica per la pista de Varradós i de seguida la tornem a abandonar per enfilar una vall secundària que ens durà fins a la carena de la Serra d’Arenho a la cota 2485m.
Treurem pells per fer un descens de bon fer fins a la cota 2158m on se separaran tots els itineraris. Tornem a posar pells i remuntem l’ampla vall que ens portaria al llac des Truetes.
A 2250m anem desviant-nos cap a l’E per remuntar el petit coll que ens portarà, a peu, fins al cim del Pincèla.
Aquí ens tornem a ajuntar amb l’itinerari 1800m i fem una baixada espectacular fins altre cop la Borda dera Lana on es prendrà temps per arribar a Bagergue neutralitzat.

ITINERARI 1800m

Sortim del poble de Bagergue i recorrem, a peu, la pista forestal que porta fins al Pla dera Ribèra. En aquest punt es donara la sortida, arribem fins a la Borda dera Lana, encara resseguint pista forestal. A la borda abandonem la pista i anem tallant curves per guanyar altura fins a la Cabana de Moredo. 1.800m). Continuem una mica per la pista de Varradós i de seguida la tornem a abandonar per enfilar una vall secundària que ens durà fins a la carena de la Serra d’Arenho a la cota 2485m. Treurem pells per fer un descens de bon fer fins a la cota on se separaran tots els itineraris. Posarem pells per anar a una coma poc concorreguda que ens porta fins al cim del Samont (2506m), fem el descens pel vessant nord-est i tornem a posar pells per accedir al peu d’un corredor que farem amb grampons fins al cim des Neres (2511m). Baixem pel vessant contrari per anar a buscar la darrera pujada del dia, la remuntada fins al cim dera Pincèla on caldrà tornar a posar grampons per arribar al cim, punt culminant dels itineraris. Ja només ens queda disfrutar d’un descens d’uns 1.000 metres fins a la Borda dera Lana on s’atura el crono.
Prenem un refrigeri i cap a Bagergue a dinar.